miercuri, 11 august 2010

Societatea Secreta si marea prostie omeneasca

Societatile secrete au aparut majoritatea la inceputul anilor 1700, ca o forma de evadare de sub jugul catolic care avea resedinta la Roma sub conducerea Papei. Aceste societati sunt fructul diferitelor concepte religioase aparute intre anii 1400 - 1600 si au ca model Ordinul Cavalerilor Templieri infiintat in 1096. Termenul de societate secreta este folosit pentru a se face diferenta dintre mebri si non-membri diferitelor grupari, organizatii care isi arata sau nu existenta. In functie de ideile preluate si credinta adoptata multe din aceste organizatii sunt in litigiu unele fata de altele.
Succesul acestora a constat in recrutarea personalitatilor care aveau influiente politice , economice, sau religioase in toata lumea si indoctrinarea lor bazata pe idea de unicitate, de ascuns , oamenii din umbra, idei care au incantat multe capete luminate de-a lungul timpului. Cele mai importante grupari ale zilelor noastre sunt :
- Marea Loja Masonica a fost creata in anul 1717 la unificarea a patru loje mici , dar in 1750 a fost extinsa pentru a adauga inca un grad membrilor si anume al treilea grad. Chemarea masonilor are un ritual regulat pentru initiati. Acesta include mai multe simboluri arhitecturale, o busola, un echer, un compas si se refera la Dumnezeu ca fiind marele Arhitect al Universului. Masonii au ca semne distinctive strangerea de mana, feleul cum isi strang mana este schimbat mereu de la o intalnire la alta . Cele trei grade sunt: 1 apprentice(ucenic), 2 Fellow Craft (initiat), 3 Master (maestru mason).
- Ordinul Skull and Bones este o societate creata la universitatea Yale care recruteaza oameni numai din interiorul universitatii, a mai fost cunoscuta sub numele de Brotherhood of Death.  Este una din cele mai vechi organizatii studentesti din Statele Unite , ea a fost fondata in 1832, iar membrii acesteia se intalnesc in fiecare joi si duminica intr-o cladire pe care o numesc Tomb. Se zice ca amandoi presedintii Bush senior si Jr. au facut parte din aceasta organizatie si ca tot Ordinul Skull and Bones este fondatorul CIA.
- Ordinul Rosicrucian general , este o organizatie construita pe ideea unu grup de protestanti germani in 1600, bazat pe trei documente scrise de Rozenkreutz la 1459. Primul document spune povestea unui alchimist misterios (Cristian Rozenkreutz) care a calatorit in diferite parti ale lumii in scopul colectarii de informatii secrete. Al doilea document spune de o fratrenitate secreta a alchimistilor care a fost pregatirea pentru a schimba fata politica si intelectuala a lumii. Al treilea document descrie invitatia lui Cristian Rozenkreutz sa participe si sa asiste la "Produs Chimic" nunta unui rege si regina intr-un castel de minuni. Membrii actuali ai Ordinului Rosicrucian sustin ca originile organizatiei sunt mult mai vechi decat aceste documente. Autorii documentelor pareau sa favorizeze puternic luteranismul si includ condamnari ale Bisericii Catolice. Rosicrucianismul a avut o influienta asupra masoneriei , gradul 18 al Ritualului Scotian Masonic este numit Cavaler al Rose Croix (crucea rosie).
Am dat doar cateva exemple de organizatii secrete mari, ele sunt multe , toate bazate pe idei sau concepte de tip religios. Tendinta unora de sfidare a celor din jur  si implicarea fara raspundere a condus la alcatuirea acestor societati secrete. Poate in mintea unora acestea par o mare grozavie , insa realitatea arata  lacomia , frica si neputinta lor de a face concurenta oamenilor pregatiti din lume. Organizatiile secrete au fost conduse mereu de oameni foarte bogati si au recrutat studenti din universitati , oameni carora li se promitea ascensiunea rapida in societatea moderna.

Un comentariu: